Cacao Beach

Назад към новини

Daniel Dexter

21 Юли 2013

На 25 юли специален гост на най-известния плаж по Южното Черноморие ще бъде продуцента и DJ Daniel Dexter. От няколко години насам живее в Берлин, като определено може да бъде определен като работохолик. Издава за лейбъла на Steve Bug Poker Flat Recordings, както и за Semester Music, OFF Recordings и Mother Recordings. Дебютният му албум “Focus On: Daniel Dexter” издаден през март 2013 от Poker Flat Recordings, включва интересна комбинация от негови оригинални тракове и от най-добрите му ремикси. Любимите му стилове са изчистен house, Chicago House и Detroit Techno. От друга страна Daniel Dexter не се ограничава само в един определен жанр.
 
Неговите сетове са изпълнени с еуфория, стил и оригиналност. Представляват микс от абстрактни мелодии, съчетани с танцувален ритъм и променящи се перкусии. Daniel Dexter определено е познавач на музиката, владее отлично професията на DJ, притежава перфектна техника на миксиране и изключителна колекция от дискове. Освен това e и горещ любител на купона.
В началото Daniel Dexter е любител на пънка, но в последствие е завладян от електронната музика. Машинният звук на групи като Kraftwerk му прави толкова силно впечатление, че на 16 години закупува сам първото си оборудване за диджеи. Започва да се интересува от ъндърграунд културата в Бавария и тогава открива нелегалните партита в изоставени фабрики и празни сгради в родния си град Инглощад. Често сетовете му там продължават повече от 7 часа, като дори напитките му не са заплащани от клубовете. Въпреки това е толкова ентусиазиран, че започва да продуцира собствени тракове. Малко след началото на 21-ви век се пренася в Берлин, привлечен от развиващата се музикална сцена там. След първите му издадени композиции е канен все по-често като основен DJ. Заради професионалните си ангажименти посещава градове като Ню Йорк, Истанбул, Лондон, Париж, Барселона, Лос Анджелис, Амстердам, Тихуана, Хелзинки, Москва. Неговите композиции днес могат да бъдат открити в кейсовете на такива имена като as Laurent Garnier, Steve Bug, Erol Alkan, DJ Hell, Sasha, Tiefschwarz, Miss Kittin, Kevin Saunderson, Modeselektor, Jesse Rose, John Digweed, A-Trak и други.

  

Юли 2022

ПонВтоСряЧетПетСъбНед
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Next monthPrevious month